Uncategorized

10 interieur tips – Hoe richt je een klein huis of appartement ruimtelijk in?

1 lichte kleuren .

Door lichte kleuren in je interieur te gebruiken lijkt het alsof je kamer groter is, als je donkere kleuren gebruikt in een kleine kamer dan komt alles op je af en voelt het nogal bedrukt. Gebruik zeker lichte kleuren als er zonlicht op een muur schijnt zo kan het licht makkelijker door de kamer gereflecteerd worden, maar gebruik hier geen spiegels want dat kan irritant zijn. Je wilt natuurlijk niet met een zonnebril in je kamer zitten.

Foto credit: Cassandra Lavalle

2 gebruik de hoogte.

Richt je interieur in met hoge kasten waar veel spullen in passen. Zo maak je gebruik van de ruimte die er is. Als je allerlei kleinere opbergmeubels gebruikt dan ben je het interieur aan het vol proppen waardoor het weer allemaal kleiner lijkt.  Ook speel je zo met perspectief, door de lange verticale lijnen lijkt je plafon hoger te zijn.

Foto credit: Chorlotte Holmes

3 Deel je interieur op.

Door je interieur op te delen met bijvoorbeeld een open rek waar je wat boeken en mooie spullen in kunt zetten, dan creëer je een gevoel van diepte. Gebruik geen rek waar je niet door kan kijken want dat werkt a van rechts. Een goeie plek voor een rek zoals deze is bijvoorbeeld achter je bank.

4 opberg meubels

We hebben het al over hoge kasten gehad waar veel spullen in kunnen, en waardoor je minder kasten en andere opberg meubels nodig hebt. Maar je kunt ook een bank of bed kopen waar al opbergruimtes onder zitten. Of zelf een hoogslaper waar je bureau onder staat.

5 Maak je interieur zo leeg mogelijk.

Door je interieur zo leeg mogelijk te houden creëer je een neutrale ruimte, waardoor je in je hoofd ook wat meer ruimte overhoud. Als je alles vol propt met onnodige spullen dan word de ruimte weer donkerder, omdat het dan het licht blokkeert.

Foto credit : Jurgen Leckle

6 Gebruik contrast.

Allerlei kleuren door elkaar gooien is super leuk maar maak het niet te gek. Zorg er wel voor dat de kleuren bij elkaar passen. En doe dit niet met je meubels, probeer deze ongeveer het zelfde te houden.

7 Maak gebruik van spiegels.

Door spiegels te gebruiken kun je de illusie wekken dat er nog precies zo’n zelfde kamer aan de andere kant is. Waardoor je appartement groter lijkt.

8 gebruik ronddraaiende kasten.

Ronddraaiende kasten zijn super handig als je een hoop hebt op te bergen. Niet alleen kun je er spullen in leggen maar ook aan ophangen. Ook ideaal om te gebruiken als kapstok.

9 houd eenvoud.

Gooi geen stijlen door elkaar. koop al je meubels in één keer en laat je adviseren door de stylist van de winkel.

Foto credit: Barbara Olsen

10 Ruim die rotzooi nou toch eens op!

Gooi alles weg wat je niet nodig hebt of breng het naar de kringloop of een goed doel. Ik weet dat dit het moeilijkste is, dat vind ik zelf ook. maar als je iedere week één kast opruimt in plaats van alles in één keer, dan valt het ook niet zo zwaar. Dus maak maar alvast een planning voor de komende weken. haha succes.

 

 

  1. M Blok

    Eerst staat er dat je geen spiegels moet gebruiken en verderop staat dat je spiegels noet gebruiken. Waar moet nu wél en géén spiegel komen?

    • admin

      Nou ja, je moet niks. Maar een spiegel vlak bij een raam waar de zon op staat is niet zo handig, omdat de zon dan in je gezicht schijnt. Je kunt dus het beste een spiegel gebruiken op een plek waar de zon er niet direct op shijnt. Je gebruikt een spiegel op een plek waar je de meeste diepte kunt creëren.

  2. Cool! That’s a clever way of lonoikg at it!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén